“Visstidsanställningar är för osäkra”
Nyhet 28 Maj, 2020

“Visstidsanställningar är för osäkra”

Av: Unionen Opinion

Anosha Seyed är en högutbildad, ambitiös kvinna som redan vid 28 års ålder har haft flera kvalificerade tjänster. Problemet är bara att de varit tidsbegränsade anställningar. Och hon har lärt sig den hårda vägen att oavsett hur bra man levererar på jobbet, så är det osäkra tjänster.

– När man är nyexaminerad är man glad bara man får ett jobb. Vad det är för typ av kontrakt är sekundärt. Men visstidsanställningar gör att man plötsligt kan stå utan jobb, oavsett hur bra man levererat, säger Anosha Seyed, från Helsingborg.

Först jobbade Anosha som produktkoordinator på ett klädföretag. Hon fick ett mammavikariat på 18 månader. Anosha frågade redan på intervjun om det fanns möjlighet att få vara kvar efter att vikariatet löpt ut, och fick till svar att ”om man är tillräckligt duktig får man vara kvar” – så hon gav allt.

– Ändå var det en oro som gnagde i mig nästan varje dag, eftersom jag inte visste hur det blev med min försörjning sedan. Kvinnan som hade tjänsten sa upp sig strax efter att hon kommit tillbaka, och företaget la ut en annons. Först när Unionen hörde av sig och påtalade att jag borde få tjänsten eftersom jag redan haft jobbet i ett år, tog de bort annonsen och löste saken internt.

På nästa jobb blev Anosha chef för en marknadsavdelning samt företagets e-handel med flera miljoner i budget. Hon var provanställd i sex månader, och började jobba i slutet av 2019. Redan i februari 2020 frågade Anosha om hon kunde få bli tillsvidareanställd, eftersom hon ogillade otryggheten i situationen, ”jag hade en skavande känsla av att det här var ett företag som kunde göra sig av med folk”, men fick till svar att det bara var en formalitet.

– HR-kvinnan menade att man kan ryka även om man är fast anställd, det finns ingen trygghet i det heller, och på något sätt köpte jag den förklaringen.

När hon ändå tog upp ämnet med sin chef, sa han att ”jag ser ju vad du går för, så oroa dig inte, du är en supertillgång.”

– Han tyckte att jag skulle sitta lugnt i båten. Men två dagar innan min tjänst skulle övergå till att bli fast ringde de och sa att jag tyvärr inte fick en tillsvidareanställning. De hänvisade till corona och ekonomiska skäl.

Anosha säger att hon är tacksam över de jobb hon haft, och glad för den arbetslivserfarenhet hon därmed samlat på sig. Hon vet att hon kommer att hitta något nytt spännande uppdrag. Men visst har hennes tankar om visstidsanställningar förändrats de senaste åren. Hon har blivit mer medveten om riskerna.

– På nästa jobb kommer jag att vara mer strategisk och be om en tillsvidareanställning direkt, alternativt att de kortar ner provanställningstiden. Man ser rätt fort om en person levererar eller inte. Det är en märklig tid vi lever i, folk är glada om de får ett jobb, men det här upplägget är till arbetsgivarnas fördel. Personer med visstids- och provanställningar får gå utan vidare förklaring än rådande omständigheter.

FOTO: ANNIE ANDERBERG