Vabba och vobba på rätt sätt
Nyhet 14 Januari, 2020

Vabba och vobba på rätt sätt

Av: Unionen Opinion

Nyligen kom Försäkringskassan med siffror om att vabb-fusket ökat. Antalet polisanmälningar ökade med nästan 50 procent mellan 2018 och 2019.

– Främst handlar det om att vi intensifierat vårt kontrollarbete, säger Alexandra Wallin, chef för avdelningen Barn och familj på Försäkringskassan.

Visst finns det personer som verkar ha satt fusket i system – de begär ersättning för vabb samtidigt som de jobbar och får lön.

– Ibland dyker det upp sådana fall, och då handlar det ofta om stora belopp som vi begär tillbaka, säger Alexandra Wallin.

Men andra föräldrar gör omedvetet fel, för det kan vara klurigt att få till det helt rätt. Du kanske har vabbat samtidigt som du haft semester, eller så anmäler du fel antal timmar du varit hemma med barn. Det kan också bli rörigt om du vabbar delar av dagen och vobbar resten av tiden – alltså jobbar hemifrån samtidigt som du är hemma med sjukt barn.

– När du vobbar ska du ha lön av din arbetsgivare. Det är bara de timmar du vabbar som du får ersättning från Försäkringskassan, påminner Lina Andersson, utredare på Unionen.

För att få det hela riktigt rätt ska du alltså meddela din chef att du är hemma med sjukt barn – och berätta om du har tänkt vobba eller inte. Vobba är en möjlighet som många arbetsgivare tillåter, men ingen rättighet, så kolla först att ditt jobb är okej med att du vobbar.

– I valet mellan att vabba eller vobba har du självklart rätt att välja utifrån vad barnet behöver. Tyvärr ser vi att allt fler privatanställda tjänstemän känner sig tvungna att vobba för att hinna med.