Intervju I Tyskland blomstrar plattformsekonomin
Nyhet 29 Maj, 2017

I Tyskland blomstrar plattformsekonomin

Av: Unionen Opinion

Att göra uppdrag mot en plattform är oftast ett extrajobb i både Tyskland och Sverige. Det finns redan i dag folk som jobbar heltid mot plattformar men det är mindre vanligt. I USA är det fler som har plattformsjobb som en huvudinkomst. Och många tror att det är så det kommer att bli framöver även i Europa. Då är det viktigt med enkelthet och schysta villkor.

“Vi kan inte stoppa framtiden, men vi kan forma framtiden. Det funkar inte att förbjuda, då flyttar de bara servern till ett annat land”, säger Six Silberman som jobbar på IG Metall i Tyskland.

Han har följt plattformsekonomin nära i både USA och Tyskland under flera år och haft mycket kontakt med olika plattformsföretag.

“Vi kontaktade plattformar och även om de inte nödvändigtvis var glada så träffade de oss. Vår attityd har varit: vi är ärliga. Vi vet inte så mycket. Vi vill skapa bra villkor för utförare”.

Samtidigt skrev media mycket om dåliga villkor hos olika plattformsföretag. Som en lösning kom några plattformsföretag med initiativ till en Code of Conduct, alltså en uppförandekod. Här talade man om fair payment, alltså rättvis lön, seriösa uppdrag och så vidare.

Första versionen av uppförandekoden blev dock väldigt luddig. Under principen om rättvis lön lovade plattformarna bara att posta hur mycket uppdragstagaren skulle få betalt för en uppgift innan den utfördes.

“Så egentligen lovades bara ärlighet och tydlighet. Det är ju bra i sig, men det handlar om transparens medan rättvis lön handlar om hur mycket man får”, säger Six.

Nästa steg blev därför att hålla ett antal work shops. Bland annat bjöd IG Metall in en minister från Europaparlamentet för att visa att plattformarna har nytta av att samarbeta med facken i stället för att få regler uppifrån. Det gav resultat.

“Vi kom fram till att i nya versionen ska det dels vara transparens men att man också ska försöka sikta mot lokala lönenivåer som gäller i landet”, säger Six.

Idag är åtta plattformar med. IG Metall håller även på att skapa ett ombudsmannakontor ”ombudsoffice” där man ska övervaka code of conduct-arbetet och ha ett slags medlare. Utförare ska kunna komma till det kontoret och säger ”ni följer inte er code of conduct”.

“Vi vill kunna dra tillbaka code of conducten om den missköts. Vi vill inte reglera för att stoppa plattformarna utan för att forma en bra marknad. Det blir bäst för alla i framtiden”, säger Six.