Oväntad corona-effekt: <br> Föräldrar har fått en bättre relation till sina barn
Nyhet 15 Oktober, 2020

Oväntad corona-effekt:
Föräldrar har fått en bättre relation till sina barn

Av: Unionen Opinion

Hemmajobbandet ramlade över oss, och visst kan man ruttna på digitala möten ibland. Men nu börjar vi se effekterna av hemmajobbandet – där många föräldrar även vittnar om en bättre vardagsbalans och närmare relation till sina barn. Det visar en ny undersökning från Unionen.

Att få ihop vardagen med jobb och barn är ett pussel. Ett roligt pussel – men lika fullt en utmaning. Inom ramen av 24 timmar ska man lämna och hämta. Man vill hinna jobba undan, och samtidigt umgås med barnen innan läggdags. Lägg därtill att det ska läsas läxor, sättas fram mat på bordet och finnas rena kläder i garderoben. Men nu säger nästan sex av tio av de föräldrar som i huvudsak jobbat hemma under corona-pandeminatt balansen mellan fritid och arbetsliv har blivit bättre, visar en ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Unionen.

– Man har fått bättre förutsättningar att fixa vardagen när restiden försvinner och man kan slänga in en tvätt eller vispa pannkakor mellan digitala möten eller när man tar paus. Ja, mycket av det som skapar stress i vardagen går nu att göra parallellt med att man jobbar, säger Peter Tai Christensen, jämställdhetsexpert på Unionen.

Hemmajobbandet erbjuder också en större flexibilitet. Behöver du ta en halvtimme av arbetstiden för att fixa något privat, och sedan jobba in den tiden, så fungerar det ofta fint.

– När man arbetar hemma kan man gå in och ut ur jobbet på ett annat sätt, det finns en helt annan flexibilitet, vilket är en fördel för föräldrar, säger Peter Tai Christensen.

Var fjärde hemmajobbande förälder tycker dock att balansen har försämrats.

– Vissa människor har en tydlig gränsdragning mellan jobb och fritid, de loggar verkligen ut och går hem. Den gruppen kan säkert tycka att jobbet inkräktar på den privata sfären nu.

Men kanske är det närvaron, ”jag finns på plats och kan se de små signalerna”, som också gör att hälften av dem som i huvudsak jobbat hemma tycker att relationen till barnen har stärkts.

Något fler kvinnor skriver under på att relationen till barnen har förbättrats, varför tror du?

– Generellt sett känner kvinnor en större stress kring livspusslet. Kvinnor tar också ett större ansvar för hem och barn, och har nu lättare att möta de förväntningar man har på sig själv.

En liten andel av de hemmajobbande föräldrarna tycker visserligen att relationen till barnen har försämrats.

– Vi ska komma ihåg att alla inte bor i spatiösa hus eller lägenheter, och har ett eget kontor. Om du sitter vi köksbordet och försöker jobba samtidigt som din partner fixar mellis till rastlösa småbarn, så kan vara en påfrestning. I undersökningen har vi tittat på föräldrar med barn mellan 0–11 år, men i våras pluggade även gymnasieelever på distans, vilket jag vet gjorde att många tjänstemän hade svårt att hitta ett eget, tyst hörn i hemmet.

Och det här är viktigt för arbetsgivare att lystra till, för som arbetsgivare har man ansvar för att anställda mår bra på jobbet. Och det fungerar inte att tänka one size fits all, i det här läget behövs en fingertoppskänsla.

– Det är viktigt att inse att det som fungerar för många inte funkar för alla. Hur kan man som arbetsgivare exempelvis underlätta för dem som är trångbodda? Just den gruppen kanske behöver möjlighet att komma till kontoret ibland, eller andra tekniska lösningar. Ja, flexibilitet bör vara ett honnörsord, menar Peter Tai Christensen.

Om rapporten
Unionen har frågat 1200 privatanställda tjänstemän via Kantar Sifos onlinepanel. De tillfrågade är riksrepresentativa för landets privatanställda tjänstemän. Svaren samlades in 17 september–1 oktober 2020.