Intervju Intervju med Victor Bernhardtz, ombudsman för digitala arbetsmarknader
Plattformsekonomin 12 Januari, 2020

Intervju med Victor Bernhardtz, ombudsman för digitala arbetsmarknader

Av: Unionen Opinion

Den 20-21 februari är det dags för Reshaping Work, konferensen som samlar forskare, politiker, näringslivsrepresentanter och fackförbund i syfte att samtala kring hur digitalisering, plattformsekonomi och ”gigande” påverkar framtidens arbetsmarknad.

Reshaping Work har genomförts runt om i Europa tidigare, men det är första gången den kommer till Sverige. Den är öppen för alla som på något sätt arbetar med dessa frågor och som vill samverka och samtala om frågan tillsammans med andra.

– Med konferensen vill Unionen skapa en arena för idéer kring framtidens arbetsmarknad, med fokus på Sverige och Norden, berättar Victor Bernhardtz, ombudsman för digitala marknader på Unionen och ansvarig för konferensen Reshaping work.

Varför genomför Unionen den här konferensen?

– I diskussionen om framtidens arbetsmarknad behöver alla aktörer mötas och samtala: forskning, näringsliv, samhällsaktörer – alla har viktiga ingångar. Reshaping Work är en konferens som möjliggör sådana möten i en kreativ och framåtblickande miljö.

På vilket sätt kommer digitalisering, plattformsekonomi och ”gigande” påverka framtidens arbetsmarknad tror du?

– Den stora förändringen ligger sannolikt inte i att plattformsekonomin som sådan blir omfattande. Tvärtom kommer det nog, precis som inom bemanning, bli ett stående men begränsat inslag på arbetsmarknaden. Däremot tror jag att automatiseringen av vissa moment i arbetsledningen, vilken växer fram i och med plattformsekonomin, kommer bli allt mer vanliga i ”traditionella” företag.

Hur stora är dessa fenomen i dag?

– I Sverige är det ett litet fenomen. Ibland låter det i debatten som att plattformsarbete, eller ”giggande” helt kommer att ta över. Så är det inte. Särskilt inte om vi tittar på hur många som får en större del av sin inkomst via plattformar för. Inte heller andelen egenföretagare växer.

Vad är algoritmiskt ledarskap?

– ”Algoritmiskt ledarskap” är ett samlingsbegrepp för automatisering av hela eller delar av chefers arbetsuppgifter. Det kan handla om allt från rekrytering till lönesättning. Detta är alltså sprunget ur just plattformsarbetet. I Sverige är det fortfarande ett begränsat fenomen men internationellt ser vi ett växande intresse som jag tror kommer att sprida sig hit. Algoritmiskt ledarskap har både stor potential men kommer också med stora risker. Utöver det väcks centrala frågor om integritet och etik. Som med all ny teknologi kan vi göra val med hur vi implementerar den och med vilka syften.

På vilket sätt är det här viktigt för Unionen/fackförbunden?

– Allt som påverkar våra medlemmar och deras framtida arbetsmarknader behöver vi och andra fackförbund bry oss om. Vi vill givetvis att när arbetsmarknaden förändras ska det ske i en positiv riktning, och som bidrar till fler och bättre jobb. För att det ska bli verklighet måste vi bidra.

 

Konferensen Reshaping Work pågår den 20-21 februari i centrala Stockholm. Konferensen är kostnadsfri och öppen för alla som vill diskutera framtidens arbetsmarknad. Sista anmälningsdag är den 10 februari. Läs mer och anmäl dig här.