Att anställa äldre är en möjlighet – inte ett problem
Media & Kommunikation 13 Juni, 2019

Att anställa äldre är en möjlighet – inte ett problem

Av: Unionen Opinion

Ålderism betyder att man har fördomar mot och diskriminering av äldre just på grund av deras ålder. Olika undersökningar som gjorts senaste åren visar på att det ökar och andra på att det minskar. Det kan också skilja sig mellan olika branscher. Hur som helst är det en fråga som behöver debatteras och pratas om.

Inom kreativa yrken tenderar många att försvinna vid 40, så varför värderar vi inte erfarenheter lika mycket som andra branscher? Varför tackar chefer nej till överkvalificerad personal och vad händer när vi förlorar erfarna talanger?

Resumés talangforum #baramänniska handlade 13 juni om just ålderism och inför ett fullsatt GT30 i Stockholm diskuterades vad som behöver göras i branschen.

I panelen var Henrik Ehrenberg, samhällspolitisk chef på Unionen, Elisabeth Suzuki, medgrundare av startupbolaget Know a Talent, Siri Östlund, grundare av influencernätverket Ywonn som riktar in sig på målgruppen 45+ samt John Mellkvist, PR-konsult och framtidsspanare på Mindmakers PR.

Diskriminering på grund av ålder är en av de sju grunderna i diskrimineringslagen

Henrik Ehrenberg lyfte flera gånger att det är förbjudet att åldersdiskriminera en person i arbetslivet. Diskriminering på grund av ålder är nämligen en av de sju grunderna i diskrimineringslagen.

Men han påpekade också att företag går miste om otroligt mycket kompetens och erfarenhet när de stirrar sig blinda på ålder. Forskning visar på att äldre ofta är mer engagerade i sina yrken och i många fall mer målinriktade och effektiva än yngre, ofta tack vara sin erfarenhet och eftersom äldre ofta ser saker i ett sammanhang istället för i detaljer. Samtidigt förväntas vi arbeta längre upp i åldrarna än tidigare eftersom folk lever längre idag och det är en ekvation som inte går ihop med ålderism. Vi måste ändra inställning kring ålder helt enkelt.

”Vi måste ändra inställning kring ålder helt enkelt

Henrik Ehrenberg avslutade med att säga:

­– Vårt perspektiv som fack är att vi vill se samtal på arbetsplatserna. Att vi frågar oss vilket arbetsliv vi vill ha, att vi lyfter fram rädslan, och pratar om rädslan att bli diskriminerad, att vi lyfter fördelarna med att företag ska våga anställa äldre. Vi vill att man lyfter att äldre är en möjlighet och inte ett problem. Många företag missar kompetens och erfarenheter på grund av det.

Och sist men inte minst.

– Vänd dig till facket om du blir drabbad av ålderism.

Comments are closed.