Anna gjorde succé som chef över komiker
Jämställdhet 9 Januari, 2018

Anna gjorde succé som chef över komiker

Av: Unionen Opinion

Hon blev över en natt chef för några av Sveriges största komiker. I en mansdominerad värld var det många som körde ”lilla-gumman-snacket”, men det stoppade inte Anna Lundquist. , menar hon.

Anna Lundquists karriär började på en agentur som har startats av sex kända manliga komiker. Efter två år slutade chefen på företaget och Anna fick frågan om att ta över.
– Det gick väldigt snabbt och även om det förstås var en spännande utmaning var det inte självklart att tacka ja. Att vara chef i underhållningsbranschen och ansvarig för artister och komiker är inte enkelt. Det var lite av en ”kaosboll” som jag tog över, minns Anna.
– Jag investerade väldigt mycket tid i jobbet och hade inte så mycket socialt liv under den perioden. Allt jag var med om där gjorde att jag lärde känna mig själv. Vad vill jag, vilka mål har jag och hur ska jag ta mig dit, funderade Anna.

I dag är hon chef för sitt eget företag med inriktning på underhållningsbranschen. Hon jobbar med fyra klienter – Al Pitcher, Sanna Bråding, Patrik Larsson och Marika Carlsson.
– Som manager hjälper jag klienterna att bygga varumärke och tillsammans sätter vi mål för deras karriär, berättar Anna och fortsätter:
– Jag brinner för att jobba med människor och se dem utvecklas. Vi sätter mål tillsammans och uppnår det som vi har kommit överens om. Jag vill jobba långsiktigt och strategiskt med mina klienter och jag vill alltid ha en bra känsla i magen när jag lägger mig på kvällarna. 

”Jag jobbar med människor och vet vad jag vill”

En stor del av arbetet handlar om att hitta rätt samarbetspartners för varje projekt – partners som rimmar med Annas och klienternas värdegrund.
– En sak som jag lärde mig under mina första år som chef var att fokusera på det som jag är bra på, allt annat bör man outsourca.

Hållbarhet är den bärande ingrediensen i Annas värdegrund. Dessutom vill hon kunna vara stolt över sina klienter och det som produceras.
– Genom åren har jag behövt ta beslut på grund av yttre omständigheter eller förutsättningar som jag inte riktigt kunnat råda över. Känner jag att det är för mycket sådant gör jag förändringar som skapar den vardag som jag vill ha. Det mest drastiska var att säga upp mig och starta eget. Du kan inte sitta och vänta, utan måste skapa förändringen själv. Det kan vara läskigt, men det är värt det.

Annas främsta tips till andra chefer är att veta vad du vill och sätta upp tydliga mål.
– Jag har arbetat i en mansdominerad värld där kvinnorna sköter administrationen och männen är stjärnorna. Det börjar förändras, men det är en speciell miljö. Jag har nog fått ”buffla” mig fram lite hårdare för att jag är tjej, men för mig är inte könet så intressant – jag jobbar med människor och jag vet vad jag vill.