Vem får deltidsfrågan? Få koll på 3 situationerna som kan få fler mammor att jobba deltid
Nyhet 14 Mars, 2018

Vem får deltidsfrågan? Få koll på 3 situationerna som kan få fler mammor att jobba deltid

Av: Unionen Opinion

Mammor jobbar mycket mer deltid än pappor bland tjänstemännen. Och bland män jobbar barnlösa till och med mer deltid än papporna. Så hur jämställt är arbetslivet egentligen? Se om du känner igen dig i deltidssnacket.

Att gå ner i arbetstid kan för många vara ett sätt att få mer tid med familjen och få livspusslet att gå ihop. För kvinnliga tjänstemän är just vård av barn den allra vanligaste orsaken till att gå ner i arbetstid. Och det är ju toppen att kunna påverka sin arbetstid. Men det finns en risk att hamna i fällan där deltid bara innebär samma mängd arbete – fast på kortare tid. Stina Jakobsson, som är utredare på Unionen och författare till nya rapporten ”Vem lägger livspusslet – en rapport om att jobba deltid”, är inte förvånad över resultatet:

– Nej. Man hör ofta att många som jobbar deltid ändå får göra lika mycket som tidigare, säger hon. Med tanke på hur mycket lön man faktiskt avstår när man går ner i tid, är det djupt orättvist att det så ofta inte leder till mindre jobb.

Deltid kan alltså vara en fälla. Och den är störst för kvinnor. 27 procent av alla mammor men bara 5 procent av alla pappor jobbar deltid bland privatanställda tjänstemän 25-54 år gamla. Män utan barn jobbar till och med mer deltid än män med barn, där är det 8 procent.

– Det är tydligt att vi fortfarande har ett samhälle där män och kvinnor har olika förväntningar på sig. Män skaffar ofta barn när de befinner sig i karriären och väljer då också att jobba mer. När kvinnorna får barn befinner de sig också ofta mitt i karriären – men ändå är det betydligt vanligare att de går ner i tid. Över huvud taget skulle jag säga att kvinnor i högre grad anpassar arbetslivet efter familjelivet, säger Stina Jakobsson.

Skillnaden beror inte heller på att männen inom tjänstesektorn har friare och flexiblare arbeten. Kvinnor och män har nästan samma förutsättningar att jobba på distans. Bara något fler män än kvinnor svarar att de kan flexa eller liknande –  drygt 80 procent jämfört med drygt 70 procent av kvinnorna.

– Trots att män och kvinnor har ungefär lika stora möjligheter att flexa eller jobba på distans är det kvinnorna som går ner i tid, säger Stina Jakobsson.

– Jag tror deltidsarbete har blivit mer av en samvetsfråga – många kvinnor går ner i tid för att med gott samvete kunna gå från kontoret tidigare. Men bara för att du går ner i lön 20 procent försvinner inte 20 procent av dina möten eller mejl på något magiskt sätt.

I en Novusundersökning som Unionen låtit göra svarar 7 av 10 att deras arbetsplats är jämställd. Men deltidsnormen är ett exempel på hur vi ofta agerar olika beroende på om vi pratar med en kvinna eller en man. På arbetsplatser där alla har lika villkor kan man undra varför det så mycket oftare är kvinnor som går ner i tid.

Här är 3 situationer som kan förstärka normen att jobba deltid bland mammor.

  1. I fikarummet

Kvinnor kan få frågor som: ”Hur lyckas man jobba heltid och ha småbarn – är inte det omöjligt?” eller ”Jag gick ner i tid när mina barn var små för jag tyckte det var värt det. Småbarnsåren går så fort och de kommer aldrig igen. Hur gör du?”

Män kan få frågor som: ”Ska vi spela badminton efter jobbet?” eller ”Hur går det med ditt projekt?”

  1. Inför mötet:

Kvinnor kan få frågor som: Ska du hämta eller funkar kl 16?

Män kan få frågor som: Har du något annat möte eller funkar kl 16?

  1. På anställningsintervjun:

Kvinnor kan få frågor som: ”Vill du jobba heltid eller deltid?”

Män kan få frågor som: ”Vad gör du på fritiden?”

Men kanske är trenden bruten – vi är nämligen tydligt på väg mot att fler tjänstemän väljer heltid. På tio år har kvinnors deltidsarbete minskat från 35,5 till 26,7 procent inom den privata tjänstesektorn, visar Unionens rapport.

– Vi verkar gå mot en ny heltidsnorm där det blir allt vanligare att mammor såväl som pappor jobbar heltid. Unionen anser att det är bra att alltfler har den möjligheten. Det är troligen en konsekvens av att arbetslivet är allt mer flexibelt, du måste inte alltid sitta på plats på jobbet åtta timmar om dagen för att kunna jobba heltid som tjänsteman. Samtidigt är det viktigt att detta inte får konsekvenser för hälsan så att man försöker hinna för mycket, säger Stina Jakobsson.

– Jag vill också betona att Unionen tycker det är positivt att allt fler arbetar heltid, men det är väldigt viktigt att man inte straffas för att man går ner i arbetstid, säger Stina Jakobsson.

Unionens jämställdhetspris

För att lyfta goda exempel och inspirera till ett jämställt arbetsliv har Unionen instiftat ett jämställdhetspris med tre kategorier, Guldnappen – föräldravänligt arbetsliv, Guldpengen – jämställda löner och Guldstegen – lika karriärvillkor

Du som är medlem kan nominera din arbetsplats nu!