Unionen på plats i Almedalen!
Nyhet 9 Juni, 2017

Unionen på plats i Almedalen!

Av: Unionen Opinion

Unionens seminarier

Entry Hub – Nya sätt att mötas på arbetsmarknaden

Modellen Entry Hub har tagits fram av personer med egen erfarenhet av att vara ny på svensk arbetsmarknad. Hur har metoden bidragit till innovation i mötet mellan arbetsgivare och arbetssökande? Vilka metoder och sektoröverskridande samverkansformer kan vi utveckla för att förbättra kommunikation och dialog kring rättigheter och skyldigheter på arbetsmarknaden?

Lorena Sanabria Sankilampi (We Link Sweden), Araia Ghirmai Sebhatu (processdeltagare) och Karin Skånberg (Unionen Stockholm) berättar om processen som lett fram till modellen Entry Hub, vägen framåt och hur arbetsgivare kan delta genom näringslivsplattformen.

Paneldialog med Camilla Campelo (Randstad), Annakarin Wall (Unionen), Abir Al-Sahlani (Centerpartiet) och Lorena Sanabria Sankilampi (We Link Sweden) kring utmaningar och konkreta lösningar gällande rättigheter och skyldigheter för personer som är nya på svensk arbetsmarknad.

We Link Sweden tar fram modellen Entry Hub med finansiering från Tillväxtverket och Vinnova. Nyckelpartners är UBEC – Umebygdens Etableringscentrum, Randstad och Unionen. Läs mer om Entry Hub här.

Måndagen den 3 juli kl. 14.00-14.45. Unionens trädgård, Strandgatan 17, Visby. Unionen Stockholm i samverkan med We Link Sweden.

 

 

Så stärker vi Sveriges konkurrenskraft och minskar outsourcing till utlandet

Hur får vi företag att stanna? Vad behövs för att underlätta kompetensförsörjningen? Hur skapar vi ett konkurrenskraftigare Sverige genom en aktiv näringspolitik som tar till vara på företagens och medarbetarnas intressen samt stärker samverkan mellan akademi och näringsliv?

Medverkande: Mikael Damberg, näringsminister, Per Hilletoft, forskare industriell organisation och företagsflytt Internationella handelshögskolan i Jönköping, Katarina Roddar, HR-chef PWC, Mimmi Alladin, chef affärsutveckling  Siemens AB, och Martin Linder, förbundsordförande Unionen.

Måndagen den 3 juli kl. 15.00-16.00. Donners plats 2, Visby. Ett samarbete med Dagens Industri

 

 

Vad händer när hälften av alla jobb är automatiserade?

Automatiseringen går allt fortare och det ställer höga krav på akademi, näringsliv och politik. Vad innebär automatiseringen och vad behöver vi åstadkomma för att dra nytta av de positiva effekterna fullt ut? Välkommen till ett seminarium där Thomas Andersson, tidigare rektor på Högskolan i Jönköping och direktör för Vetenskap, Teknik och Industri vid OECD presenterar sina tankar om samhällsutmaningarna.

Medverkande: Thomas Andersson, tidigare rektor på Högskolan i Jönköping och direktör för Vetenskap, Teknik och Industri vid OECD,  Elisabeth Svantesson, Arbetsmarknadspolitisk talesperson och vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet (m), Jennie Nilsson, ordförande Näringsutskottet (s), Jens Finnäs, Marple,  Jannie Jeppesen, vd Swedish Edtech Industry och Martin Linder, förbundsordförande Unionen.

Tisdagen den 4 juli kl. 10.00-11.00. Unionens trädgård, Strandgatan 17, Visby.

 


Så ser arbetsmarknaden ut om 5 år för egenföretagare – en trendspaning

Trygghet är ett av de största hindren för de som startar och driver eget företag. Vad kan politiken och näringslivet göra för att få fler att våga starta eget? Vilka förändringar skulle behöva göras och vad behöver prioriteras för egenföretagare?

Vi genomför en trendspaning om hur det ser ut år 2022 för egenföretagare inom tjänstemannasektorn. Hur ser det ut idag och hur ser det ut om 5 år? Vad har politiken och näringslivet gjort för att underlätta för egenföretagare på arbetsmarknaden? En förutsättning för att få fler att våga starta eget eller utveckla sina företag är ett trygghetssystem som fungerar. Lyssna till panelen som diskuterar varsin trendspaning om hur arbetsmarknaden ser ut år 2022.

Medverkande: Hans Rothenberg, Affärsutvecklare och riksdagsledamot (m), Harry Goldman, vd NyföretagarCentrum,  Carola Lemne, vd Svenskt Näringsliv, Gustaf Josefsson, futurist och entreprenör och Martin Linder, förbundsordförande Unionen.

Tisdagen den 4 juli kl. 15.00-15.50. Donners plats 2, Visby. Ett samarbete med Dagens Industri.

 


Digitaliseringens konkurrenskraft – så påverkas du som chef
Digitaliseringens påverkan på bolags konkurrenskraft blir allt större och allt fler vet att de behöver gör något men frågan är hur? vi diskuterar flera perspektiv för dig som chef: Styrelsens krav, medarbetare som har mer kunskap i ämnet än dig och konkurrenterna som är steget före.

Medverkande: Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius, Löwengrip Care & Color, Lisa Farrar, CDO Nordic Choice Hotels, Magnus Hedberg, föreläsare och programledare, Anna-Karin Hatt, vd Almega och Marina Åman, 2:e vice ordförande Unionen.

Onsdagen den 5 juli kl. 10.00-11.00. Donners plats 2, Visby. Ett samarbete med Dagens Industri.

 


Besök Unionens chefsakut
Är du orolig över att drunkna i möten när du kommer åter till jobbet?

Längtar du efter en skön semester?

Undrar vad du bör tänka på inför höstens lönesamtal?

Eller har du helt enkelt funderingar kring vad du som VD bör veta när du står utanför LAS?

Kom och träffa Unionens chefsexperter Jaana, Mats och Robert och få svar på dina frågor.

Onsdagen den 5 juli kl. 12.00-14.00. Unionens trädgård, Strandgatan 17, Visby.

 

 

Se alla seminarier på facebook (UnionenSverige), läs Unionens kommentarer och delta i diskussionen på unionenopinion.se och twitter ”@unionen”

Comments are closed.