Unga vill ha hållbara jobb
Klimat och miljö 25 September, 2019

Unga vill ha hållbara jobb

Av: Unionen Opinion

Studie efter studie visar att de unga inte ”bara” vill gå till ett tryggt och roligt jobb och tjäna bra med pengar utan att stressa ihjäl sig. De vill också känna mening med vad de gör och rädda världen med sitt engagemang.

– Generation Z föddes in i en osäker tid. De är präglade av händelser som 9/11 och har alltid fått höra att planeten är sjuk. Världen brinner för dem, bokstavligen, säger Helené Olsson, Kairos Future, som i 30 år studerat nya generationer unga – och sett förändringen mellan olika generationer.

Till generation Z räknas de som är födda 1995-2005, alltså nästa talangpool. Viljan att förändra världen är en gemensam nämnare, men hur det ska gå till skiljer sig. Kairos Future har identifierat olika grupper, som Miljö-Molly, som har ett starkt politiskt engagemang och drömmer om att rädda världen (tänk Greta Thunberg-light) och Framtids-Freddy, som är teknikoptimist och tror att nya uppfinningar kan rädda klimatet, som bra flygbränsle och smarta sätt att rena vatten. De har också höga krav på etisk hållbarhet, att arbetsgivare värnar om klimatet och absolut inte accepterar sexuella trakasserier ser de som rena hygienfaktorer.

Tidigare gick man ofta till jobbet för att tjäna pengar, medan självförverkligandet skedde på fritiden, men den här generationen syr ihop dessa saker.

– Millenials växte ur en lågkonjunktur, och drömde om fast jobb, villa, vovve och Volvo. Generation Z känner av osäkerheten i världen och vill göra något åt den, men rider på en högkonjunktur, vilket har gett dem större självförtroende, så de har lyxen att ställa högre krav på arbetsgivare.

De är också en välutbildad grupp, alltså en talangpool som är attraktiv för arbetsgivaren. Men kan och vågar man kräva hållbarhetstänk av sin arbetsgivare? 

– Självklart. Utan medarbetaren, inget företag. Jag skulle säga att det tvärtom är företagen som behöver ställa om för att få den här generationen med på tåget. Och den här generationen kommer att forma framtiden, så det ligger i alla företags intresse att förstå hur de tänker, säger Heléne Olsson.

– Lön, trygghet och personlig utveckling är fortfarande viktigt, även för de unga. Men man ser arbetsgivaren som en förlängning av den egna identiteten. Därför måste arbetsgivaren ha värderingar som liknar ens egna. Så vill man rekrytera nästa generation behöver man inte bara ha välskrivna policys, utan man måste walk the talk, säger Henrik Ehrenberg, samhällspolitisk chef på Unionen.

Fast är det här bara en ungdomsgrej. Är de unga idealister som ännu inte har hunnit bli realister?

– Nej, det finns något nytt över den här generationen. De är redan mer realister och pragmatiker än sina ”storasyskon” millenials. De ser bland annat hur tidigare generationer har förstört planeten, nu vill de vända på skutan och vill verkligen göra skillnad. Många börjar också pensionsspara redan tidigt.