Tuff bransch som präglas av osäkra anställningar och hård konkurrens
Media & Kommunikation 27 Mars, 2018

Tuff bransch som präglas av osäkra anställningar och hård konkurrens

Av: Unionen Opinion

Media och kommunikation en tuff bransch som präglas av osäkra anställningar och hård konkurrens om jobben.

Unionens samhällspolitiska chef Henrik Ehrenberg är intervjuad i Tidningen Resumé när de lyfter osäkra anställningar, hög arbetsbelastning och dåligt arbetsmiljöarbete genom #baramänniska.

Henrik säger:

– Hela kommunikationsbranschen präglas av ett stort individfokus och en stark tilltro till både den egna och medarbetarnas förmåga. Det i sig är något positivt och är en anledning till att så många söker sig dit. Samtidigt skapar det svårigheter att avgöra när stressen blir för stor och när engagemanget förvandlas till otillräcklighet.

Kollektivavtal skulle kunna förbättra i branschen

Precis som Henrik säger så har branschen stort individfokus. Men det är en bransch i förändring som många gånger särskiljer sig från andra branscher i också andra delar.

Få företag har kollektivavtal om man jämför med andra branscher. Endast en tredjedel av företagen i kommunikationsbranschen har kollektivavtal, betydligt lägre än i andra branscher. I till exempel industrin är siffran 70 procent. Det gör det svårt att komma tillrätta med bristande arbetsmiljö och andra problem.

Många företag har också troligtvis en felaktig bild av vad ett kollektivavtal innebär, att är dyrt och krångligt. Det stämmer inte.

Ett kollektivavtal skapar trygghet för de anställda samtidigt som det ger mer tid för arbetsgivaren att fokusera på verksamheten. Framgångsrika företag konkurrerar med kreativitet och resultat, inte dåliga villkor.

Vi och arbetsgivarorganisationerna behöver också vara självkritiska och inse att vi inte lyckats nå ut till de anställda i branschen i tillräckligt hög grad.

Vi måste bli bättre på att förklara värdet av vårt arbete och vad vi kan erbjuda dem som arbetar i kommunikationsbranschen.