Trygghetsfrågor, hållbarhet samt ordning och reda är viktigt i gym- och friskvårdsbranschen
Farmaci & Hälsa 30 November, 2017

Trygghetsfrågor, hållbarhet samt ordning och reda är viktigt i gym- och friskvårdsbranschen

Av: Unionen Opinion

Unionen arrangerade ett lunchmöte med flera olika profiler inom gym- och friskvårdsbranschen. Syftet med mötet var att få reda på vad som är viktigt för de som jobbar i branschen. Det var ett kul och livligt möte där alla delade med sig av sina erfarenheter och där trygghetsfrågor, hållbarhet samt ordning och reda verkar vara viktigast.

Från och med 1 september 2017 är Unionen tillsammans med SRAT och Almega part i avtal som reglerar villkoren för gym- och friskvårdsföretag. För att kunna få inspel till vad Unionen bör driva för frågor i branschen framåt bokades det här mötet.

Från branschen var både anställda och egenföretagare med, vissa kombinerar också en anställning med att driva enskild firma. Lovisa “Lofsan” Sandström, Joseph Tekie, Charlotte Beijer, Andreas Sjöstrand, Kim Öhman, Sandrine Quignaudon, Brian van den Brink, Norberto Lacourt och Jessica Larsson.

Fackliga frågor är välkomna

Det märktes tydligt att fackliga frågor är välkomna i branschen. Samtalet handlade om trygghet, villkor, trender, utmaningar, förutsättningar, arbetsmiljö, hållbarhet, förväntningar från de som vill jobba i branschen, kvalitet, kompetens, konkurrens, ordning och reda, samverkansfrågor och mycket mer anställningsformer.

Trygghetsfrågor, hållbarhet samt ordning och reda är viktigt

När vi bad alla enas om vilka frågor som är absolut viktigast enades alla kring att trygghetsfrågor, hållbarhet samt ordning och reda bör ha ett extra fokus.

Både anställda och egenföretagare kan bli medlemmar i Unionen

Förhoppningen är förstås att fler inom branschen kommer att vilja organisera sig i Unionen och att fler arbetsgivare kommer ansluta sig till det nya kollektivavtalet. Unionen vill självklart att också träningsbranschen ska kunna erbjuda hållbara och schyssta jobb.

Comments are closed.