Snart kan visstidsanställda säkra sina skills
Nyhet 4 December, 2020

Snart kan visstidsanställda säkra sina skills

Av: Unionen Opinion

Visstidsanställda är en utsatt grupp, inte bara för att deras inkomst snabbt kan dras in, utan också för att de har svårare att få kompetensutveckling (din främsta resurs när du söker jobb). Det blir det ändring på om det nya trygghetsavtalet går igenom – där visstidsanställda får samma möjlighet till betald utbildning och omställning som andra. 

Har man en visstidsanställning så går det inte att luta sig tillbaka, då måste man ständigt vara på tå och uppdatera sin kompetens för att komma dit man vill i karriären.

– Det kortsiktiga målet är att få en fast anställning, det långsiktiga att bli specialist på underkläder, säger Jessica Crabtree.

Jessica Crabtree, 27, kommer från North Carolina i USA, men släkten har rötter i Sverige så hon flyttade hit i januari – alltså bara någon månad pandemin slog till. Hon är utbildad mönsterkonstruktör, och hade för två år sedan ett internship på H&M i Stockholm. Nu återvände hon alltså för att fortsätta jobba på företaget.

– Jag gillade min tid här som intern, därför ville jag återvända och jobba heltid på H&M. Det är ett spännande företag som ligger i framkant och är bra på att följa trender, så här finns massor att lära.

Hon hamnade direkt på den avdelning hon drömde om – underkläder.

– Redan när jag pluggade kände jag att det mest komplicerade är att göra mönster till underkläder, och jag gillar utmaningar så… Dessutom finns det mycket som kan moderniseras. Hur kan vi göra underkläder som verkligen passar kvinnor, som kvinnor vill ha?

Jessica jobbar heltid, men har ett kontrakt som löper sex månader i taget, sedan får hon (förhoppningsvis) ett nytt kontrakt.

– Med tanke på corona är jag oerhört glad att jag har ett jobb där jag dessutom får utvecklas – det vill jag verkligen understryka. Men det är klart att osäkerheten är större när man har ett tidsbegränsat kontrakt, framförallt eftersom jag bara har en månads uppsägningstid.

Ja, det finns många negativa sidor med visstidsanställningar, där den främsta brukar vara ekonomisk. Men man brukar heller inte ha samma möjligheter att få hjälp att utvecklas. Företagen investerar av förklarliga skäl sällan lika mycket i ens kompetens – ens främsta resurs när det handlar om att få och behålla jobb. Det är en stor brist i trygghetssystemen vi nu har.

– Här måste jag ändå säga att H&M är bra, de investerar i alla som jobbar här.

Och om man blir uppsagd, har man inte samma möjligheter till omställning. Den som har varit tillsvidareanställd får stöd av omställningsorganisationer som TRR, medan visstidsanställda får fixa det själva. Men det ska det bli ändring på. Det nya trygghetsavtalet, som PTK och Svenskt Näringsliv nyligen enades om innebär nämligen att även visstidsanställda kommer att få rådgivning, validering av kunskaper och utbildning.

– Det är fantastiskt, framförallt eftersom visstidsanställningar verkar vara så vanliga i Sverige, säger Jessica.

Avtalet innebär dessutom att de som är etablerade på arbetsmarknaden har rätt till ett års betald utbildning (som kan delas upp i kortar perioder), med upp till 80 procent av lönen. Även visstidare.

– Wow, det var ju inte länge sedan jag studerade, men det här ger mig en chans att hålla mina kunskaper uppdaterade. Det introduceras ju nya program och arbetssätt hela tiden, så det vore bra att kunna ta en intensivkurs ibland.

Ja, Jessicas mål är att hela tiden kunna ta på sig nya projekt och ansvar.

– Men då gäller det såklart att ha kunskaperna i ryggen. Nu verkar chansen att lyckas öka, säger hon.

Foto: Tomio Araki

 

 

Comments are closed.