Så vill kvinnor förändra tech-branschen
IT & telekom 28 Oktober, 2019

Så vill kvinnor förändra tech-branschen

Av: Unionen Opinion

Förminskande, en grabbig kultur och trakasserier på arbetsplatsen. Det är några av anledningarna till att kvinnor lämnar tech-branschen. Nu har kvinnor inom branschen tillsammans tagit fram en kravlista på vad som måste ändras för att de ska vilja stanna kvar.

Fyra av tio kvinnor lämnar tech-branschen, mycket på grund av den mansdominerade kulturen på arbetsplatserna. Därför samlades kvinnor inom branschen i Göteborg den 22 oktober för att tillsammans starta samtalet och ta fram en lista med krav på hur branschen måste förändras för att de ska vilja stanna kvar.

-Vi hoppas att kravlistan kan leda till ett framtida arbete med att förändra tech-branschen. Den måste bli mer inkluderande, så att kvinnors kompetens och kapacitet stannar kvar, säger Natali Suonvieri, kvällens moderator.

Med under kvällen var ett åttiotal kvinnor från olika arbetsplatser inom tech och IT i Göteborg som under en två timmar lång workshop fick dela med sig av sina berättelser från branschen. Majoriteten vittnade om en känsla av utanförskap och om en grabbig kultur.

-Jag är här ikväll för att tillsammans med alla andra sätta ner foten. Vi måste skippa den bromance-attityd som finns på många arbetsplatser som gör att kvinnor inte känner sig inkluderade, säger Malin Kjällström, en av kvällens deltagare.

Workshopen arrangerades av Unionen i samarbete med nätverken Women in Tech Gothenburg och Women in IT. Även flera andra stora nätverk för kvinnor inom tech och IT fanns på plats. I slutet av kvällen lämnades kravlistan över till arbetsmarknadens parter i form av representanter för Unionen och Almega.

För Unionen är det oerhört viktigt att veta vad kvinnor behöver för att branschen ska bli mer jämställd. Nu tar vi med oss kravlistan hem och tittar på hur vi på bästa sätt kan lyfta in förslagen i arbetet med kollektivavtal och att påverka politiker, säger Ia Hamn, central ombudsman med ansvar för IT/tech-branschen på Unionen.

En av de som deltog under kvällen var Antonella Morittu. Hon är mycket nöjd med resultatet av workshopen.

-Det jag främst tar med mig är att det finns hopp. Det finns de som är beredda att lyssna på oss! Förhoppningsvis innebär det att vi kan förändra situationen för kommande kvinnor inom branschen, säger hon.

 

Hitta alla kraven här: https://www.getyourvoicesheard.com/