Per Bolund gör politikerprao på HM
Nyhet 25 April, 2018

Per Bolund gör politikerprao på HM

Av: Unionen Opinion

Måndagen den 23 april gjorde finansmarknadsminister Per Bolund ett besök hos HM. Det var ett besök i regi av TCO:s projekt att ta ut politiker till arbetsplatser för att träffa fackliga företrädare och chefer i olika företag och organisation.

Per Bolund träffade HM och Unionen-klubben på HM. Med sig på besöket hade han TCO:s ordförande Eva Nordmark och Unionens samhällspolitiske chef Henrik Ehrenberg.

På HM träffade Per Bolund flera företrädare, bland andra Vanessa Rotschild och Håkan Nordin, Sustainability Business Controllers, Pernilla Halldin, Public Affairs och Nina Shariati, projektledare Transparency.

För Unionens del är det ytterst glädjande att Per Bolund ville träffa HM. Handelsbranschen genomgår en omfattande digital och global omdaning. Kanske i större utsträckning än alla andra branscher. Det krävs mer forskningsresurser till handelsforskning, fler karriärvägar för anställda inom branschen och ett tydligt uppdrag till högskolor och universitet att göra det möjligt för yrkesverksamma att uppdatera sin kompetens genom hela arbetslivet.

Unionens engagemang i handelsbranschen bottnar i att handeln är en av Sveriges största branscher. Unionen har närmare 80 000 medlemmar i branschen, som totalt sysselsätter ca 500 000 personer. I branschen handlas med det mesta, både som partihandel, i butiker och via Internet. Det är ingen vågad gissning att många av våra branschmedlemmar är säljare eller inköpare. Butikschefer är en annan viktigt grupp och här finns såklart administrativ personal som jobbar åt bolagen i branschen.

Läs mer om Unionens arbete för en framgångsrik och konkurrenskraftig handelsbransch med arbetstagarna i centrum. https://unionenopinion.se/bransch/handel/

 

Comments are closed.