Nya studiestödet för dig mitt i arbetslivet
Nyhet 7 Juni, 2021

Nya studiestödet för dig mitt i arbetslivet

Av: Unionen Opinion

Vi befinner oss mitt i en jobbrevolution där yrken förändras i snabb takt. Så det är dags att uppdatera sina kunskaper. Men vem har råd att plugga med heltidsjobb, hus och hund? Därför har vi varit med och förhandlat fram ett nytt studiestöd för dig mitt i arbetslivet. Nu väljer regeringen att gå vidare med reformen. “Sammantaget innebär det att Sverige nu får ett av världens bästa omställningssystem”, sa arbetsmarknadsministern Eva Nordmark. 

​​​​​​​OBS! Detta studiestöd finns inte än. Planen är nu att det ska implementeras sommaren 2022.

Hälften av alla anställda behöver nya skills de närmaste fem åren, visar en rapport från World Economic. Tidigare har de sagt att alla anställa behöver cirka 100 timmars kompetensutveckling innan 2022. Oavsett så är budskapet tydligt: Vi behöver kompetensutveckling. Många av oss behöver komplettera med nya kunskaper, medan andra kanske måste hitta ett nytt yrke. Och visst kan en del av det här ske i form av lärande på jobbet, men i de flesta fall behövs utbildning utifrån.

Men hur ska man som vuxen kunna plugga när studiemedlet från CSN ligger på dryga 10 000 kronor – samtidigt som man kanske har barn att försörja, ett hus, en bil…?  Lösningen på den frågan togs fram i de så kallade trygghetsförhandlingarna mellan fack och Svenskt Näringsliv – ett förslag som regeringen nu valt att gå vidare med.

– I minst ett decennium nu har man pratat om behovet av livslångt lärande, samtidigt som möjligheterna till det har försämrats. Och ingen har knäckt en riktigt bra idé på hur det ska genomföras förrän nu. Arbetsmarknadsministern kallar det “den största reformen i modern tid”, säger Unionens förhandlingschef Martin Wästfelt.

Du behöver uppfylla vissa kriterier för att få stödet, exempelvis ha jobbat under ett antal år. Har du kollektivavtal och tjänar upp till cirka 31 000 kronor i månaden får du 80 procent av inkomsten, maximalt 25 000 kronor. Tjänar du mer får du 65 procent av inkomsten upp till en månadslön på cirka 68 000 kronor, vilket ger maximalt 44 000 i månaden. Staten betalar en del av det här, och omställningsorganisationer som TTR pitchar in resten. Du kan även ta ett studielån. (Mer precis info finns här.)

– Det är bra ur individen synvinkel. Du kan alltså välja den utbildning du vill så länge som den stärker din ställning på arbetsmarknaden, utan att få godkänt från din chef. Kanske vill du komplettera med en kurs, för att kunna konkurrera med yngre, nyutbildade förmågor om de roliga jobben. Eller så vill du bli något helt annat, skaffa dig ett helt nytt yrke. Det går också bra, säger Martin Wästfelt.

Den som jobbar på ett ställe utan kollektivavtal får bara den statliga delen, varför? 

– Eftersom de företagen inte betalar in pengar till omställningsorganisationerna.

Att få ekonomisk möjlighet att plugga låter toppen, men hur får jag ledigt?

– Det ingår i avtalet, arbetsgivaren binder sig att ge dig ledigt.

Ytterligare en fördel med det här avtalet är att det omfattar även visstidsanställda. De har samma rätt till studierådgivning och studiestöd tillsvidareanställda.

Det låter fantastiskt, när kommer det här avtalet att börja gälla?

– Regeringen har nu föreslagit att lagändringarna ska träda i kraft sommaren 2022, säger Martin Wästfelt.

Unionen vill se dig växa!

 

Comments are closed.