Middagssamtal med startups om Unionen, schysta villkor och hur det är att driva en startup
Startups 5 Juli, 2018

Middagssamtal med startups om Unionen, schysta villkor och hur det är att driva en startup

Av: Unionen Opinion

4 juli arrangerade Unionen ett mycket trevligt i Almedalen med startups. Vi pratade om vilka förutsättningar som finns för att växa samt en hel del om schysta villkor. Men mycket handlade också att de ställde frågor om alla möjliga olika frågor som Unionen arbetar med.

Unionens samhällspolitiska chef Henrik Ehrenberg och chefsekonom Katarina Lundahl var värd och de inbjudna gästerna var Stina Reutercrona, informationschef Red Flag, Lisa Evertsson, grundare Storyspot, Natalie Tideström Heidmark, Försäljningschef United Screens, Samuel Danofsky, kommunikationschef Kry, Marie Wall, startupansvarig Näringsdepartementet, Henrik Bergqvist, medgrundare Pickit och Henrik Cederqvist, vd Cuviva.

Den här middagen ville aldrig ta slut. Vi fick så mycket frågor och det fanns så mycket att prata om. Ofta är det ganska tydligt att många av de utmaningar som startups behöver lösningar på redan finns i traditionella kollektivavtal. Men eftersom de inte vet om detta är ju problemet egentligen ett kommunikationsproblem. Dessutom fick vi otroligt många tips av de som var där om vad Unionen skulle kunna göra för att möta startups bättre. Många insikter och förslag delades generöst under enkla och trevliga former.

I höst hoppas vi kunna arrangera fler möten av den här typen.

Comments are closed.