Video
HBTQ-priset 2018 31 Juli, 2018

Lansering av boken “Arbetsplatser i regnbågens alla färger”

Av: Unionen Opinion

Idag lanserades boken “Arbetsplatser i regnbågens alla färger”. I boken har Unionen samlat lärdomar från de fem senaste vinnarna av Unionens HBTQ-pris; Svenska Amerikansk fotbollsförbundet, Sodexo, Ving, Nordic Choice Hotels och Sensus Västra Sverige.

Arbetsplatsen kan vara en av de svåraste platserna att vara sig själv på. Sedan 2011 har Unionen därför delat ut ett pris för att uppmärksamma bra förebilder, lyfta goda exempel och inspirera fler arbetsplatser att arbeta med HBTQ-rättigheter. Ingen ska behöva byta om inför kundmötet för att anpassa sitt könsuttryck, censurera berättelsen om vem julhelgen firades med eller förhålla sig till antaganden om att HBTQ-personer alltid är de där andra. Nu har de goda exemplen också samlats i en bok.

I videon från lanseringen pratar Marina Åman, 2:e vice ordförande, Unionen och Ann Ekengren, Nordic Choice Hotels om hur en kan arbeta för att skapa arbetsplatser i regnbågens alla färger, och varför det är viktigt med en arbetsplats fri från fördomar och trakasserier.

Medverkande
Marina Åman, 2:e vice ordförande, Unionen
Ann Ekengren, People and Talent Manager, Nordic Choice Hotels
Nathalie Piehl, Moderator.