Konsult och småbarn – här funkar det!
Nyhet 12 November, 2019

Konsult och småbarn – här funkar det!

Av: Unionen Opinion

Att kombinera konsultyrket med småbarn verkar svårt, om inte rent omöjligt. Det ville Sogeti ville ändra på, och har därför jobbat aktivt för att bli ett superföretag för föräldrar. Nu vinner Sogeti Unionens jämställdhetspris Guldnappen 2019.

För konsulter är kundrelationen A och O, man förväntas vara flexibel och tillgänglig. Det kan vara svårt att kombinera med småbarn som ska hämtas, lämnas och får feber på de mest olägliga tider.

– Vi säljer konsulters expertis, därför är det viktigt för oss att våra anställda trivs och mår bra. En person som är i balans och mår bra är mer kreativ och presterar bättre på jobbet, säger Sogetis HR-chef Frida Karlsson.

IT-konsultbolag har en hög personalomsättning generellt, framförallt i storstäder, och företaget såg ett tapp efter föräldraledigheten.

– Det finns en rädsla hos konsulter att stanna kvar efter att man fått barn, så många byter karriär då. Men vi vill att man ska kunna jobba här hela livet.

Ja, Sogeti har ett stort behov av kompetens, och konkurrensen om de duktiga är stor i branschen, så att vara en föräldravänlig arbetsplats blev ett sätt att locka till sig och behålla kompetens. Men hur omsätter man ordet föräldravänlig arbetsplats i handling?

– Vi jobbar konkret och aktivt med jämställdhet.Vi uppmuntrar både kvinnor och män att vara föräldralediga och fyller upp lönen till en viss nivå. Föräldralediga är inbjudna till lönesamtal och har samma möjlighet till löneutveckling.

Man försöker också hålla kontakten med de som är hemma med barn, bland annat bjuds de in till olika event.

– Det finns inget krav från vår sida, men om det finns en önskan ska man alltid känna sig välkommen hit. Och vi ser att många föräldralediga vill hålla sig uppdaterade, så att man vet vilka kunder och projekt vi har.

Och när man är tillbaka i jobb och ska få ihop vardagen, har företaget i möjliga mån flexibla arbetstider. Det är vanligt att konsulter sitter ute hos kund, kunder som ibland har ett helt annat tänk kring arbetstid, men Sogeti bäddar så gott de kan för att deras konsulter även då ska kunna anpassa sina jobbtider.

– Vi ger och tar. Ibland måste våra konsulter ställa upp för oss och jobba lite extra, därför vill vi också ställa upp för dem.

De arrangerar familjedagar, där hela familjen är välkommen att delta. Och för att riktigt understryka sin positiva inställning till barn erbjuder Sogeti sina anställda – män som kvinnor – hjälp med IVF-behandlingar.

Kan inte det uppfattas som att ni indirekt uppmuntrar folk till att vänta med barn?

– Nej, det är verkligen inte tanken. Vi vill att våra anställda ska få leva de liv de drömmer om, att inte kunna få barn är en stor stress som påverkar livet negativt. Försöken att få barn kostar mycket energi och pengar, därför vill vi underlätta den processen. Sedan skickar vi även en body till alla nya ”Sogeti-bäbisar”, säger Frida Karlsson.

Sogeti har beslutat att skänka prispengarna på 10 000 kronor till organisationen Makalösa föräldrar, som jobbar med att stötta ensamstående föräldrar.

 

Comments are closed.