Hur skapar vi balans mellan arbete och fritid inom media och kommunikation?
Media & Kommunikation 7 December, 2018

Hur skapar vi balans mellan arbete och fritid inom media och kommunikation?

Av: Unionen Opinion

Att arbeta inom media, på en reklambyrå eller marknadsavdelning innebär ett högt tempo och att man ofta ska vara tillgänglig även utanför arbetstid. De som arbetar i branschen verkar i en kreativ och spännande del av näringslivet men till vilket pris?

Vad händer när tiden inte räcker till och när det gränslösa arbetslivet ställer allt större krav? Hur ska vi skapa en balans mellan jobb och fritid?

Med avstamp i dessa frågor arrangerade Unionen och Resumé ett gemensamt seminarium och panelsamtal om återhämtning, den 7 december 2018. 130 personer hade hittat till Helio GT30 denna fredagsmorgon.

Små pauser är viktigt – Ta inte fram telefonen jämt

Innan panelsamtalet höll Estelle Nordenfalk, vd på Yogayama, en föreläsning om återhämtning. Estelle gav konkreta tips på hur du som individ kan göra för att börja ditt beteende så att återhämtning blir ett naturligt inslag i din vardag.

Ett råd var att försöka komma ihåg att inte ta fram telefonen när du sitter på tunnelbanan till exempel. Estelle menar att det kan verka som en obetydlig sak men du kommer märka att det är väldigt svårt. Det kommer också leda till att du får inblick i hur ofta du tar fram telefonen av slentrian och på så sätt inte bidrar till din egen återhämtning.

Panelsamtal om att det är oerhört viktigt med hållbarhet och återhämtning

Föreläsningen följdes av panelsamtal lett av Resumés chefredaktör Fredrik Svedjetun med Frida Blom, seniorkonsult på Westander, Estelle Nordenfalk och Henrik Ehrenberg, samhällspolitisk chef på Unionen.

Arbetsmängden sticker ut i media och kommunikation

Henrik Ehrenberg berättade att Unionens siffor visar att anställda i media- och kommunikationsbranschen jobbar väldigt många övertidstimmar jämfört med andra branscher. Att ”Att göra-listan” ofta är oändlig och att arbetsgivaren har ett stort ansvar för medarbetarnas arbetsbelastning.

Kreativa branscher behöver se över sin gränslösa kultur

Henrik berättade att det ofta finns en gränslös kultur i kreativa branscher. Här är det viktigt att arbetsgivaren tar ansvar för vilken kultur som ska råda på arbetsplatsen.

Personalens välmående är en framgång för företag

Frida Blom visade siffror på att Westander går som allra bästa samtidigt som medarbetarna mår bra av och på jobbet. Att satsa på balans i livet är alltså långsiktigt lönsamt för företaget.

Flexibla arbetstider uppskattas av Unionens medlemmar

Henrik fick frågan om flexibla arbetstider kan vara ett av problemen att människor arbetar för mycket och gränslöst och svarade att det inte handlar om det flexibla eller gränslösa i sig utan mer om att man ofta inte kommit överens om vad som gäller på arbetsplatsen.

– Unionens medlemmar älskar flexibla arbetstider och möjligheten att kunna arbeta gränslöst. Däremot är det viktigt att man på arbetsplatsen kommer överens om vad som gäller så att alla vet vad som gäller. Här förespråkar vi i Unionen att man tar fram en policy på arbetsplatsen om vad som gäller kring nåbarhet till exempel.

Kollektivavtal är en viktig del av lösningen

Henrik berättade också att Unionen har jobbat med hållbarhet, återhämtning och schysta villkor i över hundra år bland annat genom de kollektivavtal vi tecknar med arbetsgivarna och Frida Blom instämde:

– Jag vill också slå ett slag för kollektivavtal. Det är ett jätteviktigt steg mot balans.

Företag med balans mellan arbete och fritid = hög kvalité

Panelen var enig att alla har ett ansvar för att återhämtning och balans ska kunna uppnås på företagen även om arbetsgivaren har mest ansvar. De var också eniga i att man oftare bör lyfta att företag som jobbar aktivt med personalens balans mellan arbete och fritid är en indikation för hög kvalité.

Jul och nyår är perfekt tid för återhämtning

Henrik Enhrenberg trodde att vi aldrig kommer kunna sluta arbeta med balans i arbetslivet, det är ett arbete som vi måste jobba aktivt med hela tiden, och vi måste hjälpas åt och påminna varandra. Vi måste prata och tjata om det och bilda en kultur som är hållbar.

Och avslutade med:

– Kan man logga ut över jul och nyår så gör det!

Comments are closed.