Ersättningsjobb till Kiruna och årets uppstickare – Radiotjänst skördar framgångar
Media & Kommunikation 30 Maj, 2018

Ersättningsjobb till Kiruna och årets uppstickare – Radiotjänst skördar framgångar

Av: Unionen Opinion

Efter en lång tid av ovisshet om vad som händer med jobben har nu klubben på Radiotjänst äntligen blivit lovade ersättningsjobb till Kiruna.

Anledningen till ovissheten beror på att avgiften till public service ska tas in via skattsedeln i framtiden. Om detta har du tidigare kunnat läsa bland annat här men också i flera nyheter i branschnyhetsbreven för media och kommunikation.

Efter en vår med många möten, mail, samtal och luncher både på lokal och central nivå har besked äntligen kommit. Förra veckan lovade civilminister Ardalan Shakarabi nya jobb till Kiruna vid ett möte med Martin Linder och i media.

Idag, i riksdagen, fick klubbens ordförande August Tapojärvi samt ledamot Nina Mård glädjande besked av Ardalans statssekreterare Alejandro Firpo som lovar samma sak. Besked om detaljer och annat ser ut att kunna komma redan innan midsommar men det innebär ersättningsjobb baserat på den kompetens som redan finns på Radiotjänst, på att det ska vara lika många tjänster samt att det nya uppdraget ska vara överlappande med det gamla uppdraget.

Det är mer än vi kunnat hoppas på och även om mycket. mycket jobb återstår är det stor lättnad som råder för medlemmarna på Radiotjänst i Kiruna.

Passande konst i riksdagen

Det första August och Nina möttes av i Riksdagen var en gigantisk målning i taket som föreställer Kiruna och frågan är om det kan vara mer passande än detta just nu? Kiruna verkar helt plötsligt vara överallt.

Om konstverket: “Sommaren 1906 utförde Georg Pauli ett av sina mest prestigefyllda offentliga uppdrag, då han ombads dekorera två väggfält i stora banksalen i Riksdagshuset på Helgeandsholmen i Stockholm. Som motiv för målningen valde Pauli jordbruk och järnmalmsbrytning, två för dåtidens svenska ekonomi grundläggande näringar. Ämnesvalet gav honom också möjlighet att skildra två landsändar och två typer av landskap; jordbruk på den skånska slätten och malmbrytningen vid Kiruna, i de lappländska fjällen.”

Årets uppstickare

Klubbordförande Augusti Tapojärvi blev förutom dessa framgångar ovan även Årets uppstickare på Unionens förbundsråd för några dagar sedan. Om det kan du läsa mer i Kollega.

Comments are closed.