Nyhet 14 Mars, 2018

Därför inrättas Unionens jämställdhetspris

Av: Unionen Opinion

Se filmen där Unionens förbundsordförande Martin Linder förklarar tänket bakom Unionens nya Jämställdhetspris.

Jämställda och inkluderande arbetsplatser är viktigt för Unionens medlemmar. Det är också en fråga som engagerar inte bara på arbetsplatsen. Kampanjen ”Öka jämställdhetstakten” som vi lanserade i början av 2018 har fått fler än 1100 personer att skriva under ett upprop för en mer jämställd arbetsmarknad. Nu är det dags för nästa steg.

Unionen har delat ut priset Guldnappen till Sveriges mest föräldravänliga företag i cirka femton år. Guldnappen är ett viktigt bidrag men Unionen kan göra mer för att näringslivet ska bli mer jämställt. Vi går vidare genom att bredda dagens pris Guldnappen till ett jämställdhetspris med tre kategorier.

  1. Guldnappen (för ett föräldravänligt arbetsliv)
  2. Guldstegen (för jämn könsfördelning bland chefer)
  3. Guldpengen (för jämställda löner)

Genom vårt jämställdhetspris får Unionens 650 000 medlemmar möjlighet att nominera sitt företag för att det skapat ett föräldravänligt arbetsliv och balans i livet, samma karriärmöjligheter och lika löner. Genom att lyfta fram företag som faktiskt jobbar aktivt med jämställdhet i praktiken kan fler inspireras och åstadkomma förändring för en bättre arbetsmarknad för både män och kvinnor.

Från och med mars till och med april 2018 kan alla medlemmar nominera till de tre kategorierna.