Tre arbetsgivare har chans att bli Sveriges mest hbtq-vänliga arbetsplats
HBTQ-priset 2018 21 Juni, 2018

Tre arbetsgivare har chans att bli Sveriges mest hbtq-vänliga arbetsplats

Av: Unionen Opinion

Internetstiftelsen, Microsoft Sverige och IBM Sverige är de tre arbetsgivare som har chans att vinna Unionens hbtq-pris och därmed bli utsedda till Sveriges hbtq-vänligaste arbetsplats 2018.

Priset har delats ut sedan 2011 men det här är första året som tre finalister presenterar som potentiella vinnare av priset.

Vi fick så pass många bra nomineringar i år att vi bestämde oss för att släppa tre finalister. Känslan är att det finns ett större engagemang nu än för några år sedan när vi började dela ut priset, säger Marina Åman, 2:e vice ordförande på Unionen.

Förra årets vinnare av priset var Svensk Amerikanska Fotbollförbundet, världens första hbtq-certifierade idrottsförbund. Årets dessförinnan togs priset emot av hotellkedjan Nordic Choice Hotels.

Vinnaren  presenteras den 1 augusti i samband med EuroPride. Priset delas ut samma kväll i Prideparken (Östermalms IP) i Stockholm.

Tidigare vinnare
2017: Svensk Amerikanska Fotbollsförbundet

2016: Nordic Choice Hotels

2015: Sensus Västra Sverige

2014: Ving Sverige AB

2013: Sodexo

2012: Systembolaget, Västerlånggatan Uddevalla

2011: AkzoNobel Surface Chemistry, Stenungssund

Om Unionens HBTQ-pris
Unionen delar ut hbtq-priset varje år till en arbetsgivare som arbetar aktivt och systematiskt med att skapa en arbetsplats där vi alla ska få samma möjligheter och rättigheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck. Syftet med Unionens hbtq-pris är att synliggöra goda exempel och sprida kunskap för att fler ska få tillgång till arbetsplatser där är en självklarhet att få definiera och vara sig själv. Priset har delats ut sedan 2011.