Unionen prisar hbtq-vänlig arbetsplats
Likabehandling 17 April, 2018

Unionen prisar hbtq-vänlig arbetsplats

Unionen prisar hbtq-vänlig arbetsplats – Lina Andersson

Av: Lina Andersson

Arbetsplatsen kan vara den svåraste platsen att fullt ut vara sig själv på. För en del innebär en dag på jobbet också en dag med trakasserier, diskriminering och utanförskap. För en del är den egna identiteten och/eller sexualiteten det som gör att det där ”vi-hör-av-oss-samtalet” som utlovades på arbetsintervjun aldrig kommer. För andra blir det en del av arbetsvardagen att kompromissa med en grundläggande del av den egna personen.

Den som behöver byta om inför kundmötet för att anpassa sitt könsuttryck, censurerar berättelsen om vem julhelgen firades med och som behöver förhålla sig till antaganden om att HBTQ-personer alltid är de där andra, inte en del av ”oss” har det helt enkelt sämre på jobbet än vad heterosexuella CIS-personer har. Det är orimligt.

Det finns däremot arbetsgivare som arbetar aktivt och systematisk med att skapa en arbetsplats där vi alla ska få samma möjligheter och rättigheter att vara oss själva. Där ledningen tar tydlig ställning för allas lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck och där heteronormativa antaganden vid fikabordet problematiseras och ifrågasätts. De här arbetsplatserna behöver lyftas fram!

Sedan 2011 delar därför Unionen ut ett HBTQ-pris för att uppmärksamma bra förebilder, lyfta goda exempel och inspirera fler arbetsplatser att arbeta med HBTQ-rättigheter. Målet är att fler ska få tillgång till arbetsplatser där är en självklarhet att få definiera och vara sig själv. Jobbar du på en sådan arbetsplats? Skynda dig in och nominera! Klicka HÄR för att komma till nomineringsformuläret.