3 tips för att komma tillrätta med mansplaining

Foto: Gabriel Liljevall

Nina Åkestam är reklamforskaren på Handelshögskolan i Stockholm som brinner för jämställdhet och ett hållbart arbetsliv. För Unionen berättar hon om hur man kan hantera mansplainare och sociala mediers roll i att lyfta frågan.

Redan som liten stötte Nina på mansplaining. Det var hennes lillebror, som så fort han kunde prata förklarade världen för henne. Han växte dock ifrån det med åren eftersom han förstod att han inte visste allt. Men alla är inte lika kloka som Ninas lillebror.

Vad betyder mansplaining?
– Ordet är en kombination av ”man” och ”explaining” och betyder att en man förklarar något för kvinnor i sin närhet utan att egentligen veta mer än de gör om ämnet. Men fenomenet har nog alltid funnits utan att vara ett begrepp.

Hur mycket har sociala medier bidragit till att göra folk medvetna om fenomenet?
– Jättemycket. Sociala medier är toppen för att sprida kunskap om den här typen av små, vardagliga problem som är symptom på något mycket större.

Hur hanterar du en mansplainare?
– Jag brukar försöka vara positiv men samtidigt tydlig. Typ: ”Vad kul att du också är intresserad av det här ämnet! Jag har jobbat med det i fem år så fråga gärna mig om du undrar något.” Då kan man förhoppningsvis få personen att förstå att de är ute på hal is men ändå fortsätta diskussionen.

Kan kvinnor mansplaina?
– Kvinnor kan absolut vara okunniga och buffliga, men jag skulle inte kalla det mansplaining. Då missar man den större bilden, nämligen att män överlag har bättre professionellt självförtroende än kvinnor och att det ger dem fördelar på jobbet. Det är det viktiga, systematiska problemet vi måste lösa.

Nina tips om hur man kommer tillrätta med mansplaining:

För män: “Testa att vänta någon minut innan du ger din syn på exempelvis ett problem på jobbet. Chansen är stor att du lär dig mer om du låter de andra prata först. Och om ingen säger det du tänkte kan du ju alltid säga det senare.”

För kvinnor: “Det är tjatigt, men berätta alltid om din kompetens. Jag tillbringade mina första tio år i karriären med att säga ordet ’civilekonom’ i varannan mening. Det hjälpte faktiskt. Den som mansplainar gör det oftast för att han tror att han kan bidra mest. Så låt folk veta vad du kan.”

För chefer: “Ha som princip att alltid aktivt fördela ordet i en diskussion. Fråga inte ’har någon synpunkter på förslaget?’ utan rikta dig direkt till din kollega: ’Nina, vad tycker du om förslaget?’. Och börja med kvinnorna. Männen kommer att föra fram sina tankar ändå, tro mig.”

Kommentera