”Att gå med i facket är en bra investering”

Melinda Tiburzi Foto: Markus Tiburzi

Melinda Tiburzi Foto: Markus Tiburzi

2016 var året som Unionen växte med närmare ett Piteå, det vill säga antalet medlemmar ökade med nästan lika många som invånarantalet i Piteå. För pitebon Melinda Tiburzi, butikschef på ett kosmetikaföretag, är det ingen tvekan om varför hon är medlem i Unionen.

När Melinda gick från att vara egenföretagare till att bli anställd inom en stor koncern föll det sig naturligt att bli medlem i ett fackförbund.

– Jag frågade runt bland kollegor och sökte information om olika fackförbund på nätet. Det stod mellan två olika, där Unionen visade sig vara det bästa alternativet för mig, berättar Melinda.

Ett bra paket till ett bra pris

Trygghet, stöd och någon att ha bakom ryggen vid eventuella situationer var några av de faktorer som var avgörande när Melinda valde att gå med i Unionen 2013.

– Det kändes som ett bra paket till ett bra pris – bra medlemsförmåner, rådgivning och tillgänglighet med snabb återkoppling.

Om Melinda någon gång skulle hamna i en konflikt gällande avtal, rätt till löneökning eller om arbetsplatsen plötsligt skulle läggas ner finner hon en trygghet i att vara fackansluten.

– Jag har en bra arbetsgivare som är otroligt tillmötesgående och jag har aldrig behövt kontakta Unionen. Det känns bra att vara medlem den dagen jag behöver stöd vid eventuella situationer.

Chef och medlem

Det är en självklarhet att fackförbund ska finnas, menar Melinda. I rollen som butikschef är hon inte enbart medlem, utan har även kontakt med de anställdas olika fackförbund.

– Jag uppmuntrar mina anställda att vara med för jag vill att de ska känna samma trygghet som jag gör.

Jag uppmuntrar mina anställda att vara med

Att antalet medlemmar har ökat så mycket tror Melinda till stor del har att göra med att Unionen är bra på att marknadsföra sig. De syns på tv, i annonser och finns tillgängliga i sociala medier.

– Unionen syns! Att de upplevs stora hänger för mig ihop med trygghet, vi är trots allt vanemänniskor.

En investering

Alla som har en anställning bör vara med i facket, menar Melinda. Utöver att bolla idéer, få hjälp och rådfrågning blir du som medlem inbjuden till att delta vid inspirerande föreläsningar.

– Det är en bra investering och du får väldigt mycket för lite pengar, summerar Melinda.

Fakta

Namn: Melinda Tiburzi

Ålder: 37 år

Yrke: Butikschef på kosmetikaföretag i Piteå

Intresse: Mina hundar, träning och friluftsliv.

Kommentera