Unionen är stolt samarbetspartner till projektet Farmaceutkompis!

Farmacevter utan Gränser (FuG) har nyligen startat integrationsprojektet Farmaceutkompis. Tanken är att nyanlända farmaceuter ska få välbehövliga kontakter med andra etablerade farmaceuter i Sverige.

Nyanlända akademiker inom denna likväl som andra branscher har idag svårt att etablera sig, både socialt och på arbetsmarknaden. Dessutom kommer många receptarier och apotekare att gå i pension inom en snar framtid.

FuG kommer att tillsammans med oss som är samarbetspartners, möjliggöra för nyanlända att enkelt få en kontakt på arbetsmarknaden. Kontakten är anpassad efter den nyanländas behov och är redan etablerad i Apoteks- och Läkemedelsbranschen vilket därmed ger det nätverk som just den nyanlända personen behöver.

Genom att registrera sig på sajten farmaceutkompis.se kan nyanlända i Sverige matchas ihop med redan etablerade apotekare och receptarier.

− Sverige behöver nya sätt att ta tillvara arbetskraften som nu söker sig till landet. Vi hoppas att andra branscher också tar initiativ till liknande satsningar för att förhindra isolering, möjliggöra integration och bidra till ett socialt hållbart samhälle, säger Sten Olsson, ordförande för Farmacevter utan Gränser, i ett pressmeddelande.

Kommentera